Pääsimme kerholaisten kanssa käyttämään yhteiskoulun (ylä-asteen/Lukion) Kotitalousluokkaa. Olimme viime torstaina kokkaamassa pääsiäiseksi herkkua. Valmistimme kaksi porkkanakakkua, toinen oli porkkana appelsiini tuorejuusto ja toinen porkkana vanilja tuorejuustokakku.
Nyt en tiedä tuliko täysi huti ja tyrmäys lopputuloksesta. Kakut olivat kyllä hyviä ja maistuivat kaikille. Teimme nämä kakut Valion ohjeen mukaan joka löytyy ihan googlettamalla Porkkanakakku pellillinen. Kummankin kakun kuorrutukset menivät sanoisinko vähän ohi tarkoituksensa. Kuorrute oli todella löysää ja valusi reunoja myöden ihan liikaa. Kakku pohjista, vaikka tehtiin ohjeen mukaan ei tullut kauhean kuohkeita, vaan olivat todella liian jauhomaisia. Kuorrute varmasti valui senkin vuoksi, että tuorejuustot olivat meillä pöydillä, koko leivonnan ajan eli pääsivät lämpenemään. (Olisi pitänyt pitää kylmässä pohjan valmistuksen ajan).
Valion ohjeen mukaan, kun tekee niin saa todellisen rasva/jauho pommin. Tästä kakusta on kyllä terveys vaikutukset kaukana ja riittää, kun syö yhden palasen. Nimittäin jo yksi palanen on niin täyttävä ja makea, että ei pysty montaa palasta nauttimaan. Meillä kerhoissa pitäisi kerholaisia ohjata terveelliseen ruokavalioon, mutta herkuttelukin on sallittua.
Kakun ohjeessa luki, että (Amerikkalainen mehevä porkkanakakku on monien suosikki). Mehevä, maukas, rasvainen, jauhoinen se ainakin oli. Joten kyllä se varmasti suosikiksi jää, osa piti ja osa ei.
Pääsiäisen herkku Porkkanakakku pellillinen!
Ohje
Ainekset pohjaan
6 kananmunaa
5 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
2 rkl kanelia
300 g Valio voita sulatettuna
1l(n.500g) hienoksi raastettua porkkanaa
Kuorrutus
4 rasiaa (a 200g) Valio vanilja tuorejuustoa
1 1/2 dl tomusokeria
200g valio voita
Koristelu
Koristeluun laitoimme nonparelleja, hasselpähkinä rouhetta. Nämä voi korvata esim.: koriste porkkanoilla, paahdetulla mantelirouheella tai eri värisillä nonparelleilla. Mielikuvitus valloilleen.
Ohje
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää vaahtoon vuorotellen kuivia aineita, voisulaa ja porkkanaraastetta samalla sekoittaen.
Kaada kakkutaikina leivinpaperille uunupannulle.
Paista porkkanakakkua 200 asteessa n.18-20 min, kunnes pohja on kypsä (kokeile kypsyyttä hammastikulla)
Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään, lisää viimeisenä sulatettu voi.
Levitä jäähtyneen kakun päälle kuorrutus. Paahda pannulla mantelilastuja ja ripottele koristeeksi porkkanakakun pinnalle.
Kuvia kakuista en keritty nappaamaan, kun oli niin kova kiire kaikilla päästä maistelemaan teostaan. Mutta hyvältä se ainakin näissä kuvissa näkyy tyttöjen lautasella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti