keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Opiskelu!

4h-kerhon vetäminen vaatii muutakin kuin lasten ohjaamista ja hyviä vuorovaikutustaitoja. 
Välillä tarvitsee ohjausta myös ohjaajat itsekin. 
Syksyllä käytiin pieni 5 tunnin lyhyt kurssi 4h-ohjaajien maailmaan. Mikäli suoritan tulevaisuudessa kahden päivän pituisen ohjaaja koulutuksen niin siitä tulevat pisteet luettaisiin hyväksi, jos haen kouluun. 
Kouluun olen kyllä hakenut, mutta ei ole vielä tullut minkäänlaista vastausta pääsenkö edes haastatteluun asti.

Meitä oli kouluttamassa meidän oma järjestöpäällikkö Anna-Kaisa Valaja. Anna-Kaisa on vanha 4H konkari ja ammattilainen. Anna-Kaisa on hyvä esimies ja antaa hyviä vinkkejä, ehdotuksia minulle oman kerhon vetoa varten. Se mikä menee tämän puupään kaaliin perille on eriasia, mutta hyvin on tultu toimeen tähän asti. 

Ohjaaja koulutuksessa käytiin perusasioita läpi ja tehtiin myös jokunen top-tehtävä. Top-tehtävät ovat 4h-kerhon omia tehtäviä ja ammattilaiset ovat suunnitelleet nämä tehtävät Top-tehtävä pankki on siinä mielessä hyvä, että mikäli kerhossa on tekemisen pulaa niin top-tehtävistä löytyy aina hyviä ideoita. Tietenkin pitää tarkkaan katsoa ja miettiä mitkä tehtävät ovat omalle ryhmälle sopivia ja pohtia, pystyykö ryhmä suoriutumaan aikarajassa tehtävästä. 

Ensin piti valita omat suosikkihahmot ja sitten kertoa miksi valitsi ne.
Muumimaa minusta löytyy aina, sitä pitää jo löytyä senkinvuoksi, koska työskentelen lasten kanssa.
Peppipitkätossu on ääripääni ja minulla on välillä kaikki sekaisin kuin huvikummussa.
Minussa elää pieni Muumipeikko joka tahtoo olla aina kaikessa jännittävässä mukana.
Karvinen olen juuri silloin, kun saan hyvää ruokaa ja vain nauttia olemisesta (makuulla). 
Nuuskamuikkunen, kun haluan olla ihan rauhassa ja yksin niin silloin vetäydyn omaan kolooni kuin Nuuskamuikkunen telttaansa.
Siinä minun kärki ja paljon muitakin hahmoja on joista voin löytää itseni, mutta nämä olivat kyllä hahmoista parhaat itselleni.


 Anna-Kaisa ja minä se pakollinen kerho selfie.


Lotta ja Anna-Kaisa valmistelemassa välipalaa.
Välipalalla on väliä ja terveelliset välipalat ovat se tärkeä juttu. Tämä harjoitus siksi, jotta voisimme myös kerholaisille opettaa terveellisiä välipaloja. 


Mukana myös esikoiseni joka tosin loppuvuotta kohden jätti kerhotoiminnan, koska lukio vei voiton. Kohta alkaakin viimeinen vuosi lukiossa ja äiti ihmistä alkaa tässä vähän jännittämään miten tämä mies kirjoitukset hoitaa takataskuun. Eikä ne kirjoituksetkaan, mutta ennen kirjoituksia olisi armeijan  kutsunnoissakin käytävä. Joten paljon on tulossa uusia asioita elämään mukaan. Tarvitse enää ihmetellä miksi ei kerkiä mukaan kerhoilemaan. 


Meidän koulutuspäivän välipala koostui lehtikaali sipseistä. Suosittelen oli todella hyviä. Terveellinen vaihtoehto suolasipseille.


Itsetehtyjä kolmioleipiä kinkkutäyteellä.
Dippi juureksia ja dippikastikkeet.


Raikasta sitruunavettä juomaksi.


Aterian kruunasi maukas mansikka pirtelö.


Hölsky kurkkuja (etikka kurkkuja)


Sellainen kerhopäivä meillä aikuisilla ja saatiin hyvää välipalaa. Näitä pitäisi kotonakin testata ja maistella vielä perheen kesken. 
Dippijuureksia tosin olen tehnyt joskus, mutta siitäkin on aikaa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Porkkana kakku!