perjantai 19. huhtikuuta 2019

Uusi Alku!

Onko sinulle 4H toiminta tuttua. Jos ei niin nyt pääset mukaan seikkailulle.
 Aloitin blogin pitämisen kerhotoiminnastamme ja tarkoitus olisi tuoda esille mitä me siellä kerhossa viikoittain puuhastellaan.
Mikäli sinua kiinnostaa tietää vielä enemmän mitä 4h voi tarjota lapsellesi- tai nuorellesi niin paina TÄSTÄ

En olisi uskonut, että 44-vuotiaana vedän 4H-kerhoa Pomarkussa. Mistä idea sitten lähti? Pomarkussa on ollut aikanaan toiminnassa 4H-kerho, mutta se lopetettiin joitakin vuosia sitten. 
Nyt oli aika herätellä 4H-kerho toiminta uudelleen käyntiin Pomarkkuun.

Olen työskennellyt Pomarkun Kunnalla parisen vuotta erilaisissa tehtävissä. Viimeisin tehtäväni oli toimia hyvinvointitalon emäntänä. (Hyvinvointitalo on yhdistysten- ja yhteisöjen kohtaamispaikka). 
Siitä se idea sitten lähti! 
Sivistysjohtaja ehdotti minulle, että mitäpä jos alkaisin vetämään 4H-kerhoa siellä hyvinvointitalolla. Mielenkiintoni heräsi kerhoa kohtaan ja päätin reippaasti ottaa yhteyttä Anna-Kaisa Valajaan joka toimii järjestöpäällikkönä. Anna-Kaisalta tuli iloinen ja innostava viesti takaisin. Ei siinä kauan mennyt, kun tapasin Anna-Kaisan ja hommat oli lyöty lukkoon.

Jälkeenpäin ajattelin, että mitähän sitä taas tuli luvattua! Mihin sitä meikäläinen ei ryhtyisi lasten- ja nuorten vuoksi. Lisäksi nyt oli hyvä suosittelija minullw takanani, joten pitihän tämäkin kortti katsoa ja käyttää. Harvoin tällaisia tilaisuuksia tullaan tarjoamaan. 

Elokuussa 2018 vietettiin hyvinvointitalon avajaisia ja avajaisissa olivat mukana talon tulevat toimijat. Yhtenä toimijana oli 4h-yhdistyksemme joka jakoi mainoksia alkavasta Pomarkun kerhosta ja otti vastaan ilmoittautumisia kerhoon. Lupaavalta näytti ja innokkaita lapsia kävi ilmoittautumassa kerhoon.

Pomarkun 4H-kerho toimii Siikaisten 4H-yhdistyksen alla. Meillä Pomarkussa ei ole virallista yhdistystä, joten toiminta jakautuu siikaisten ja Pomarkun kesken. Meillä Pomarkussa ei ole omaa toiminnanjohtajaa vaan minä toimin kerho-ohjaajana. Viime syksystä asti olemme kokoontuneet kerran viikossa tiistai iltaisin ja jengiä kerhossa on ollut vaihtelevasti.

Mitä me siellä kerhossa puuhataan viikoittain?
Me askarrellaan, kokataan, ja välillä vähän tanssahdellaankin jos sille päälle satutaan, Ulkoillaan toivottavasti kevättä kohden vähän enemmän.

Ensimmäinen kokoontuminen ja vauhtia suonissa.
Vanhempi poikani aloitti reippaasti apu-ohjaajana.

Ensimmäiset kokoontumiset pidettiin onnela huoneistossa. Lapsia tuli iso määrä ja olin ihan ihmeissäni, että mistä nämä kaikki tänne oikein tupsahti. Parhaimmillaan meillä oli syksyn aikana 16 lasta kerhossa. Voit varmasti kuvitella, että siinä oli meteliä ja elämää. 




Ohjaajat valmiina ottamaan lapset vastaan. Vähäsen jännittävissä tunnelmissa.


Ensimmäisellä kerralla tehtiin helppoja juttuja, koska kerhoa ei missään nimessä kannata aloittaa vaikeilla ja haastavilla tehtävillä eläväisen ryhmän kanssa.


Naamaleipiä tehtiin ja tekeminen oli hauskaa yhdessä. Naurun pärähdyksiä pääsi yhdeltä jos toiselta. Vieläpä maistuivat oikein maukkailta. 


Kun kysyt, mistä se 4H tulee?
Harkinta
Harjaannus
Hyvyys
Hyvinvointi
Näistä neljästä sanasta syntyy 4H järjestön arvot. Nämä arvot opetamme kerholaisille heti kerhotoiminnan käynnistymisen yhteydessä. 




Tämän postauksen voisi nyt lukita tuohon Hyvinvoinnin kohdalle, koska terveys- ja hyvä ravitsemus kuuluu yhtenä suurena osana toimintaamme. Terveellinen ruoka ja terveelliset välipalat ovat meille tärkeitä asioita. Haluamme opastaa nuorille kerholaisillemme miten voit syödä terveellisen välipalan tultuasi koulusta. Monesti tulee naposteltua kaikkea väärää sinne mahaan ja 4H kerhon avulla perehdytämme lapsesi tekemään terveellisiä välipala valintoja. 

Tästä kaikesta oppii samalla myös aikuisetkin. Toki me siellä välillä herkutellaankin, mutta pääsääntöisesti tuotaisiin esiin niitä terveellisempiä vaihtoehtoja.


Osana meidän kerhoa tulee myös mukaan taidekasvatus. Hyvinvointitalossa on myös galleria tilat, joissa on vaihtelevia taidenäyttelyitä.
Käytiin ensimmäisellä kerho kokoontumisella katsomassa Sirpa Ojalan taidenäyttelyä Saaren haluaisin.
Sirpan värikkäät taulut olivat lasten mieleen ja sieltä löytyi kerholaisten mielestä hyviä tauluja. 


Näin meillä startattiin käyntiin jälleen Pomarkun 4H toiminta ja minulla on aivan ihanat kerholaiset.

 Ohje naamaleiville

Paahtoleipiä
Kurkkua
Kinkkuleikkeleitä
Jääsalaattia
Viinirypäleitä

Voitele paahtoleipä ja kokoa ainekset leivän päälle kasvojen muotoon. 

Nauti kylmän maidon tai mehun kanssa. Juomaksi käyvät myös raikas kylmä vesi tai kaakao.


Jos lapsesi innostuu kerhotoiminnasta, niin klikkaile 4h-suomi sivustolle ja etsi sieltä alueesi kerhotoiminta. 


Kiva kun poikkesit!

Voit seurata meitä myös instagramissa 
Painamalla TÄSTÄ







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Porkkana kakku!